– Dere er alle kvenidoler

I år som i fjor var Kveenidol delt inn i to forskjellige kategorier, nemlig “åpen klasse” og “sang”. Begge kategoriene skulle ha tre bidrag som fikk premie: 1., 2. og 3. plass. Premiene for 3. plass var kr. 1000,-, for 2. plass var premien kr. 2000,- og som vinnere fikk bidragene hele 10.000 kr hver. Maria Seppälä fra Kåfjord stakk av som vinner i kategorien sang for andre året på rad!

Dommerne lot seg, i likhet med festivalsjefen, imponere over kvaliteten på bidragene i årets Kveenidol, som gikk av stabelen fredag den 8. juni i Nordreisa.

– Kjære alle sammen, da er vi kommet fram til det kanskje mest spennende som skjer her i kveld: Hvem er det som stikker av med premiene i årets Kveenidol? Det har vært utrolig høy kvalitet på bidragene i år både i åpen klasse og i sangklassen. Alle som har deltatt i år er kvenidoler, sa Eskild Johansen som representerte årets dommerpanel.

– De to bidragene som kom på 3. plass, i åpen klasse og i sangklassen, er henholdsvis Karoline Olaussen med “tre stammers møte” og Kaivounon-Kläpit (Kåfjordungan) i fra Kåfjord med sin sang “Pang”. Hvert bidrag på tredjeplass får 1000,- i premie.

– De to 2. plassene er henholdsvis 1.-6. klasse på Reisa Montessoriskole med filmen “Kvensk, en ukjent kultur” i åpen klasse og Isabella Nikoma på 14 år, som kom hele veien fra Børselv og framførte en flott låt for oss. Et stort talent! Premiene for 2.plass er kr. 2000,- i hver klasse.

– 1. plass i kategorien åpen klasse ble begrunnet med at dommerpanelet følte seg underholdt og at det tok seg mer og mer opp etterhvert som seansen foran oss utartet seg. Vinnerne er 1.-6. klasse på Reisa Montessoriskole for danseteateret. Gratulerer! Dommerne er forøvrig veldig imponert over nivået som montessoriskolen her har vist oss i denne konkurransen. Det viser at de satser på kvenkultur og jobber med det aktivt, noe vi syns er veldig flott.

– Vinneren i kategorien sang er ingen hemmelighet, Maria Seppälä fra Kåfjord! Det er egenkomponert musikk som framføres på en fantastisk flott måte. Det er fullverdig kunst, avsluttet Johansen.

Alle kvenidolene fikk med seg hver sin Paaskiviikko-skjorte.